Een toekomstbestendige restaurantsector draagt bij aan een aantrekkelijke woon-, werk- en recreatieomgeving. De horeca is daarmee cruciaal voor de leefbaarheid binnen zowel gemeenten als de provincie.
📅 Datum: Woensdag 2 april 2025
⏰ Tijd: Inloop 14:30 uur | Start 15:00 uur | Einde 17:30 uur
📍 Locatie: Grand Café JAN! – Wergea
Hoewel het economisch belang in Friesland van de restaurantsector groot is, dient de sector nog een belangrijke rol die tenminste net zoveel aandacht verdient; namelijk deze van verbinding, ontspanning, beleving, en leefbaarheid. Hiermee speelt de sector een vitale rol in onze maatschappij.
Vanuit de doelstelling – een vitale restaurantsector in Friesland – heeft Provincie Fryslân in 2024 een onderzoek laten uitvoeren. De 678 Friese restaurants die Friesland in 2023 telde, werden onder de loep genomen en aan de hand van een aantal criteria beoordeeld. De resultaten hiervan zijn per deelgebied en gemeente gepresenteerd. Nu gaan we in gesprek met beleidsmakers over het vervolg. De vraag is: hoe nu verder? Koninklijke Horeca Nederland, Provincie Fryslân en de Toerisme Alliantie Friesland (TAF) hebben de handen ineengeslagen om die vraag te beantwoorden. Tijdens de bijeenkomst op 2 april gaan gemeenten en vertegenwoordigers uit de branch over dit onderwerp in gesprek: de uitkomsten van het rapport worden besproken, kennis wordt gedeeld en er is gelegenheid tot netwerken.
Programma
- 14:30| Inloop & Ontvangst
- 15:00| Bijeenkomst
- Welkom door Geert-Jan Vaartjes
- Aanleiding en toelichting onderzoek Vitale Horeca
- Bas van Es (Horeca Advies Bureau & Ervaren horeca ondernemer)
- Pauze
- Korte werksessie in kleinere groepen
- Plenaire terugkoppeling
- 17:00 – 17:30| Netwerkborrel
Wil je erbij zijn? Meld je aan vóór 29 maart via onderstaande link:
Deze uitnodiging is voor beleidsmakers en ambtenaren betrokken bij de horeca en is exclusief bedoeld voor genodigden.