De Nederlandse horeca verspilt jaarlijks ruim 51 miljoen kilo voedsel. Dat is niet alleen veel voedsel, maar ook veel geld dat weggegooid wordt! Door deel te nemen aan de Food Waste Challenge kunt u met hulp van een online programma ontdekken hoeveel u in acht weken tijd kunt besparen door minder te verspillen. Het resultaat ziet u in kilo’s, CO2 en Euro’s.

De Food Waste Challenge is een initiatief van de Rabobank, Vereniging Circulair Friesland, Koninklijke Horeca Nederland en Toerisme Alliantie Friesland. Samen willen wij de schouders eronder zetten om in Friesland de strijd tegen voedselverspilling tegen te gaan. Andere (horeca)ondernemers gingen u voor en verspilden gemiddeld 21% minder voedsel. Een geweldig resultaat voor het milieu én uw portemonnee!

Hieronder vindt u het Food Waste Challenge stappenplan voor meer informatie.

Op maandag 3 oktober gaat de Food Waste Challenge van start. Doet u met ons mee?!

Aanmelden doet u via deze link.