18 november

Horeca blijft een vak

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen zijn wij genoodzaakt om de geplande workshops uit te stellen. Zodra er weer mogelijkheden zijn om deze workhops te organiseren, zullen wij dit laten weten. Iedereen die zich al had aangemeld voor een workshop, ontvangt dan een persoonlijk bericht.

 

Werknemers uit horeca in Friesland scholen zich bij tijdens tweede lockdown

Werknemers uit de horeca in Friesland kunnen tijdens de tweede lockdown periode zich laten bijscholen. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Fryslân, het Friesland College, Toerisme Alliantie Friesland en de horeca ondernemers. Vanaf 23 november kunnen ze meedoen aan diverse vaktechnische workshops.

Werkgevers willen hun werknemers graag uitdaging blijven bieden, wat via deelname aan één of meerdere workshops nu mogelijk is. Op deze wijze kunnen de werkgevers hun werknemers blijven binden, boeien en hopelijk ook behouden voor de horeca. Bij iedere workshop zijn werknemers van verschillende horeca gelegenheden aanwezig. Hiermee wordt ook de onderlinge kennisuitwisseling gestimuleerd en het netwerk vergroot.

Het totale aanbod bestaat op dit moment uit de volgende vaktechnische workshops: barista basis, cocktail/bartending, basiskennis wijn, kookworkshop wild, Engels en Duits.

De workshops worden aangeboden door het Friesland College. Uniek is dat de cursus op locatie bij een horeca gelegenheid wordt georganiseerd, wat betekent dat een docent van het Friesland College les geeft in het bedrijf met medewerkers van verschillende horeca gelegenheden. Mogelijk volgt er op korte termijn nog een aanvullend aanbod vanuit Friese Poort. Tevens worden de workshops financieel ondersteund door de provincie Fryslân. De provincie Fryslân heeft dit voorjaar de beleidsnota Gastvrij Fryslân 2028 vastgesteld, waaronder de opgave toekomstbestendige banen. Dit project draagt bij aan deze opgave om onder andere een ‘leven lang leren’ binnen de sector mogelijk te maken.

Aanmelden voor de workshops kan hier.