Op donderdag 21 januari heeft de onderzoeksgroep Circular Hospitalitity, “De Friese Doorlopers” een online bijeenkomst gehouden waarin er is gekeken naar de mogelijkheden omtrent het upcyclen van koffiedik en sinaasappelschillen. In deze bijeenkomsten wordt er samen met ondernemers, experts en onderzoekers gekeken naar verschillende onderwerpen met betrekking tot duurzaamheid en circulariteit in de Friese horeca sector.
De bijeenkomst begon met een inspirerende speech van Friese doorloper Geesje Duursma, eigenaar van De Pleats in Burgum. In haar presentatie genaamd “Prut en schillen met waarde” vertelde ze wat ze op dit moment doet met koffiedik en sinaasappelschillen en waarom deze grondstoffen juist zoveel kansen kunnen bieden. Hierna kwam Matthias Olthaar- Green Logistics NHL Stenden University, aan het woord. Hij ging dieper in op het logistieke probleem omtrent het upcyclen van koffiedik en sinaasappelschillen en besprak een aantal mogelijke oplossingen voor dit probleem. Tot slot werd de groep verdeeld in kleinere groepen, hierin kregen verschillende Friese ondernemers de kans om te delen hoe zij tegen het upcyclen van koffiedik en sinaasappelschillen aankijken, daarnaast werden er een aantal vragen besproken met betrekking tot dit onderwerp.
Kortom; een erg geslaagde middag met veel inspiratie en mogelijke samenwerkingen.
Bent u of kent u een Friese horeca ondernemer die ook interesse heeft in circulariteit of duurzaamheid, en wilt u graag een van deze bijeenkomsten bijwonen?
Neem dan contact op met Erik Peelen – Junior Project Assistant Circular Hospitalitity, “De Friese Doorlopers” (erik.peelen@student.nhlstenden.com).