Woensdag 1 februari organiseert Restaurant Kiem* in Sneek samen met KHN, verspillingsmarkt Fjild en de Toerisme Alliantie Friesland het Voedselverspillings Diner.
2de jaars studenten van de vakopleiding zelfstandig werkend kok en gastheer hebben zich afgelopen periode verdiept in het thema voedselverspilling. Met reststromen uit de voedingssector, aangeboden door de verspillingsmarkt uit Buitenpost, zijn er creatieve oplossingen bedacht met o.a. oud brood, aardappel en andere groenten. Daarnaast zijn er in samenwerking met Brouwerij Brouwdok ook 2 biertjes gebrouwen met verspild voedsel.
Op woensdag 1 februari serveren de studenten vanaf 17:30 uur een exclusief 4 gangen diner incl. bijpassende dranken voor Friese ondernemers uit de gastvrijheidssector, leermeesters en chefs uit Friesland.
Wilt u er ook bij zijn? Reserveren kan tot en met 30 januari via kiemsneek@rocfriesepoort.nl. Na reserveren ontvangt u een bevestiging met een factuur voor € 20,23 per persoon.