13 januari

Green Key als middel om concreet aan de slag te gaan

Gisteren vond de laatste Green Key bijeenkomst plaats van het tweede Green Key Begeleidingstraject dat begon in september 2022. Evert-Jan van den Hoed, eigenaar van restaurant en cocktailbar Roast in Leeuwarden was zo gastvrij om de bijeenkomst te hosten. Voor de  14 deelnemers de laatste cursus rondom communicatie om de puntjes op de i te zetten. Zo gaf Sander Verschuren van Greenleisure als tip: begin met het opstellen van een team dat jou kan ondersteunen om duurzaamheid te implementeren in de bedrijfsvoering en wees hierin divers. Neem iemand uit elke tak van jouw bedrijf, bijvoorbeeld uit de bediening en uit de keuken.

De deelnemers gaan nu hard aan de slag met de zelf keuring om straks de Green Key certificering te halen en kijken positief terug naar het traject. Aline de Jong van Camping de Stjelp vertelde: “Soms is het veel werk om de zelf keuring in te vullen maar de bewustwording met een vleugje humor zit er wel bij!”. Niessina Faber van Park Vijversburg stemde in met deze bewustwording, “Aan het einde van de dag gaat het voor ons meer om het inzicht en de bewustwording dan om het behalen van de sleutel”. Deze bewustwording is ook waar wij naar streven vanuit Toerisme Alliantie Friesland en Vereniging Circulair Friesland, we willen graag de ondernemers stimuleren en inspireren en aanzetten tot verbeteren, de Green Key is hiervoor een heel praktisch en leerzaam instrument. Voor nu staat het merendeel positief in de schoenen voor het behalen van de certificering en zien het als haalbaar om eind maart de keuring te halen.

We wensen de deelnemers enorm veel succes met het behalen van hun sleutel en kijken er naar uit om ze met certificering welkom te heten bij het Circulair Gastvrijheidssector Festival in april!